Ridao "il·lusionat" davant comicis debatran "continuïtat de via autonomista"

Madrid.- El portaveu d’ERC al Congrés, Joan Ridao, ha dit avui que el seu partit està «preparat i fins i tot il·lusionat» davant les pròximes eleccions catalanes, la campanya de les quals estarà centrada, segons el seu parer, en el debat sobre la continuïtat del debat autonomista.

En roda de premsa després de la Junta de Portaveus, Ridao ha assenyalat que una vegada que el president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat avui que el 28 de novembre serà la data per celebrar els comicis, l’important a partir d’ara és «el què, no el com ni el quan».

Ha afegit que aquesta cita electoral fixa «un horitzó per a tota una generació» perquè aquests comicis «constitueixen l’inici d’un autèntic període constituent», després del que ha passat amb l’Estatut i en la mesura que hi haurà «segurament» un canvi de «paradigma polític».

Ridao s’ha referit a la sortida del Govern del ministre de Treball, Celestino Corbacho, i ha dit que el seu «retorn» a Catalunya, el perfil que «s’endevina» en les llistes del PSC, la «deserció «de militants de l’ala més catalanista i la «tornada clara del PSC a la pleta del PSOE» apunten a un «cert replegament» ideològic dels socialistes catalans cap a posicions que no mantenien fa més d’una dècada.

Ha afegit que aquest «refugi del PSC» en el seu electorat tradicional deixa òrfena a una part del seu electorat a Catalunya, clarament d’esquerres, que poden confiar ara -ha dit- a ERC.

Sobre l’anunci de Montilla s’ha pronunciat també el portaveu d’ICV, Joan Herrera, qui ha afirmat que l’important no és la data de les eleccions, sinó el contingut i ha considerat que aquests comicis són «excepcionals» ja que es produeixen en una crisi institucional «sense precedents».

«En aquest escenari no valen les solucions velles, no val amb tornar enrere, però tampoc no ens conformem amb anar tirant», ha afegit.

Herrera ha dit que la prioritat de la seva formació serà recuperar la política amb majúscules, la política que entén que cal recuperar l’acció col·lectiva, que la prioritat és una sortida justa de la crisi, diferent a la qual proposa la majoria, que opta per ajustos «durs» cap «als més febles». EFE

Fuente de la noticia